Gelukkig kon ik thuis toch nog wel een vreugde dansje doen, want ik heb weer wat studiepunten binnen van een project in samenwerkingsverband. Extra blij omdat dat ik dat echt níet had zien aankomen. Ik had geen zin meer om naar de supermarkt te gaan dus keek ik wat ik in huis had voor het avondeten. Het werd een salade met linzen (uit blik), die had ik nog niet eerder gegeten. De smaak heeft me nog niet helemaal overtuigd, het smaakte een beetje droog. Ik heb nog wat gedroogde linzen in de kast waar ik binnenkort een soep van ga maken, misschien met tomaten, zoete aardappel of kokosmelk.
Nodig voor 2 personen:
- 1 blikje linzen
- zak veldsla a 70 gram
- 200 gram bakje cherry tomaatjes
- 1/2 avocado
- 1/2 komkommer
- 20 gram pompoenpitten of noten
- limoen
- olie
- peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de cherry tomaatjes door midden en leg ze in een oven schaaltje. Besprenkel ze met olie (ik gebruikte knoflook olie) en wat peper. Zet ze voor ongeveer 15 minuten in de oven. Spoel de linzen af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Doe de veldsla in een kom en verdeel de komkommer en avocado er in stukjes over. Rooster de pompoenpitten (of noten). Verdeel de linzen en de tomaatjes over de salade en knijp wat sap uit de limoen over de salade (ik hou d'r van). Ik had het zelf niet gedaan, maar ik denk dat het ook wel lekker is om er een fris appeltje door heen te doen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten